Muntii Rodnei – august 2021
Muntii Rodnei – august 2021
Rodnei 06-08 august 2021

Luna august a venit cu o noua iesire in grup si anume in Muntii Rodnei si Muntii Maramuresului. Au fost trei zile pline de aventura si foarte palpitante din mai multe motive, dar un impact major l-au avut problemele tehnice. Două schimbătoare și un lanț rupt, o pană și un lanț tăiat cu flexul, cam acesta este bilanțul problemelor tehnice.

  • Ziua 1 - Pasul Rotunda - Vârful Omului - Vârful Pietrele Roșii - Vatra Dornei 52 km cu 1650 metri elevație, cel puțin acesta a fost traseul plănuit de acasasa. Dar cum planul de acasă nu se potrivește cu cel din târg, condițiile meteo (temperaturi de 6 grade celsius, ceață și pe o mare parte a traseului ploaie) dar mai ales o problemă tehnică (un schimbător și lanț rupt), au determinat scurtarea traseului și coborârea în Cârlibaba de la jumătatea traseului.

  • Ziua 2 - Borșa Stațiune - Borșa Băi - Refugiul Montan Lucăcioasa - Cabana Fântâna Stanchii - Pasul Prislop - Cascada Cailor, 72 km cu o elevație de 2550 metri. Pe urcare, la început traseul alternează poțiuni de pedalat cu bucăți scurte de pushbike (pentru bicicletele clasice) dar ulterior acest pushbike devine obligatoriu la toți bicicliștii, mai ales în zona carierei părăsite de sub Vârful Toroiaga. Si această zi este plină de probleme tehnice un schimbător rupt și o pană, la același biciclist dar la biciclete diferite, semn clar de ghinion sau descântec.

  • Ziua 3 - Borșa Stațiune - fosta Cabană Puzdrele - Șaua Galațului - Șaua Gărgălău - Vârful Musceta - Iezerul Bistriței (Tăul Știol) - Cascada Cailor, 41 km 1480 metri elevație. Un traseu de o frumusețe deosebită, mai ales după ce ajungi pe platou în Șaua Galațului. Coborârea spre Tăul Știol este una foarte tehnică și necesită o atenție deosebită, iar cea de la Cascada Cailor este un adevărat deliciu.

Cateva clipuri video le regasiti aici :